Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Zatvara se žepačka deponija otpada

Kamion Komunalno_epeJavno komunalno poduzeće "Komunalno" Žepče obavještava sve korisnike gradske deponije otpada koji su samostalno dovozili i odlagali otpad na gradsku deponiju otpada "Trebetović", da će od 10. ožujka 2019. godine ista biti u potpunosti i trajno zatvorena.

Prijem i pretovar otpada će se vršiti na novoj lokaciju, kod prečistača otpadnih voda u žepačkim poljima. Iz ovog poduzeća napominju da će se vršiti prijem samo redovnog komunalnog otpada te da se neće primati:

  • građevinski otpad (crijep, cigla, beton, lomljeno staklo, regips, keramičke pločice, staklena vuna i sl.),
  • elektronski otpad i bijela tehnika: štednjaci, frižideri, televizori, perilice, sitni električni strojevi,
  • gume, akumulatori, prerađena motorna ili jestiva ulja, boje, bilo kakve kemikalije ili opasan otpad bilo koje vrste,
  • namještaj,
  • životinjski otpad (uginule životinje ili klaonički otpad),
  • tehnološki otpad iz procesa proizvodnje ili usluga ( tekstilni otpad, spužve, koža, lomljeno staklo, auto-otpad, metalni ili drveni otpad).

Prijem otpada će se vršiti svakim radnim danom, osim nedjelje i praznika, od 8,00 do 15,00 sati. Primljeni otpad će isti dan biti pretovaren u veća vozila i biti odvezen na Regionalnu deponiju otpada, tako da neće biti deponiranja otpada na pretovarnoj stanici niti na području Općine Žepče. Osobama koje su na deponiji otpada "Trebetović" sakupljale iskoristivi dio otpada neće biti dopušten ulazak na pretovarnu stanicu. Iz komunalnog poduzeća napominju da je pretovarna stanica privremeno rješenje do izgradnje sortirnice otpada koja će se izgraditi na istoj lokaciji.

S obzirom na to da će novi način zbrinjavanja otpada izazvati enormno povećanje troškova zbrinjavanja (samo troškovi odlaganja na regionalnoj deponiji su 45,7 KM/toni što za jedan kamion iznosi oko 470,00 KM+PDV a dnevno se očekuje 2 kamiona otpada), mole se korisnici da u posude za otpad ne stavljaju ništa osim komunalnog otpada. Ovo se osobito odnosi na pepeo i trosku iz kotlovskih peći te na bio otpad (trava, lišće, grane i sl.) koje svatko može zbrinuti u vlastitom dvorištu.

"Nadamo se da će nas naši korisnici i kompletna žepačka javnost razumjeti i podržati u nastojanjima da osiguramo financijsku stabilnost poduzeća, te zdravije i kvalitetnije okruženje za naš život i život budućih naraštaja", poručuju na kraju priopćenja iz Javnog komunalnog poduzeća "Komunalno" Žepče.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03