Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Održani 4. Književnoumjetnički susreti u Žepču

knjizevnisusreti9U subotu su održani 4. Književnoumjetnički susreti u Žepču u organizaciji JU „Opća biblioteka“ Žepče.

Tema susreta bila je "Simbioza knjižničarstva, književnosti i arhive" o kojoj su govorile doc. dr. ruske književnosti Adijata Ibrišimović-Šabić, dr. književnosti Melida Travančić i direktorica Državne agencije za ISSN (Međunarodni standardni broj za serijske publikacije) Adisa Žero. Moderatorica večeri bila je profesorica sociologije i zamjenica direktora NUB-a BiH Bedita Islamović. Publici su se, s nekoliko prigodnih riječi, obratili pomoćnik ministra za kulturu i sport ZE-DO kantona Marinko Tokić i načelnik općine Žepče Mato Zovko. Nazočne je pozdravio i direktor NUB-a BiH dr. Ismet Ovčina, koji je kazao kako je ovo jedna od aktivnijih ustanova na području Fedracije BiH te kako je važno ulagati u kulturu koje nije potrošnja jer je to ulaganje u znanje i budućnost. Manifestaciji su se odazvali brojni knjižničari iz cijelog ZE-DO kantona kao i nemali broj Žepčanki i Žepčaka.

Tijekom tribine govorilo se o važnosti knjige i knjižnice kako za istraživačke radove tako i za one koji čitatelja izdvajaju od stvarnog svijeta stvarajući zadovoljstvo prilikom čitanja. Osvrnulo se i na moderna vremena koja traže da se sve više voditelji ovih ustanova posvete korisnicima. Tema koja je ponajviše okupila pozornost publike bila je digitalizacija u nacionalnoj knjižnici koja označava čuvanje i širenje kulture o lokalnoj zajednici te se došlo do zaključka kako je digitalizacija u skorije vrijeme neophodna za očuvanje, osobito starih dokumenata i knjiga, kao i praćenje modernih trendova i potreba. Direktorica JU „Opća biblioteka“ Žepče Sabina Maličbegović je najavila i novi projekt u okviru knjižnice, koji će biti realiziran u skorijoj budućnosti, a to je prva slobodna knjižnica u Žepču. Ovaj trend slobodnih knjižnica je već poznat u svijetu, a što se tiče BiH, Žepče će biti prvo mjesto koje je prihvatilo i koje će realizirati ovaj projekt.

Ovi susreti su organizirani uz pomoć Federalnog ministarstva kulture i sporta i općine Žepče. Etno Trans bend je doprinio ugođaju izvedbama prigodnih pjesama domaćih i stranih izvođača. Direktorica "Opće biblioteke" Žepče se zahvalila svima na odzivu i posjeti, osobito medijima, ističući lokalne i Radiopostaju Žepče.

postaja.ba (M.T.)

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03