Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Armani Trade redovni akcijski katalog 13.05.-27.05.2019.

Armani akcije_nez_konkurencije

Elektroprivredi RS-a hitno potrebne fotelje

fotelja-s-relax-funkcijomElektroprivreda Republike Srpske je krajem prosinca raspisala natječaj za nabavku fotelja. Spremni su platiti i duplo više samo da im se fotelje isporuče u što kraćem roku.

Nije poznato zašto se toliko žuri rukovodstvu Elektroprivredi Republike Srpske koje je spremno platiti daleko više onom tko im namještaj isporuči što prije, a takve kriterije postavili su i kod određivanja „ekonomski najpovoljnije ponude“ na natječaju vrijednom oko 52.650 KM. Nabavka namještaja, pored fotelja, uključuje radne stolove i ormare, a namijenjena je za potrebe upravne zgrade Matičnog poduzeća ERS-a.

Postavljena su tri kriterijima za bodovanje potencijalnih ponuđača, a onaj tko ponudi najnižu cijenu može dobiti maksimalno 50 od ukupno 100 bodova. Deset bodova može se dobiti za najpovoljniji rok (valutu) plaćanja, dok čak 40 bodova dobiva ponuđač koji ponudi najkraći rok isporuke. To praktično znači da gotovo sigurno pobjeđuje onaj tko traženu robu ima na lageru, jer nitko drugi neće proći čak ni s duplo nižom cijenom. Hipotetski, ne bi prošao ni neko tko bi ponudio 30.000 KM nižu cijenu, uz rok isporuke od svega sedam dana, jer bi bio bi izabran ponuđač koji robu može da isporuči u roku od dva dana, čak i ako je njegova ponuda 30 000 KM skuplja. Nije poznato zbog čega se upravi toliko žuri, jer je ova nabavka predviđena godišnjim planom nabavki ERS-a, ali zbog tolike hitnosti za nju bi se iz kase ovog javnog poduzeća moglo izdvojiti daleko više novca, nego što taj namještaj možda zaista vrijedi na tržištu.

fotelje

Inače, radi se o 35 radnih fotelja, dvije kancelarijske s visokim naslonom i dvije klub stolice s niskim naslonom. Uz to, nabavlja se i 16 radnih i kancelarijskih stolova kao i 23 ormarića različitih dimenzija, a sve zajedno trebalo bi koštati oko 52.650 KM.

Konkurenciju dodatno ograničavaju tehničke specifikacije namještaja, jer je fotografija fotelja priložena uz tendersku dokumentaciju tako da nije ni moguće ponuditi ekvivalent, a takvo postavljanje uvjeta ponuđačima zabranjeno je Zakonom o javnim nabavkama.

Pored fotografija, između ostalog, naglašeno je da neke od fotelja moraju da budu lakirane transparentnim poliuretanskim lakom povišene tvrdoće, obložene poliuretanskom pjenom gustoće 21kg/m3, presvučena prirodnom kožom prve kategorije i opremljene Sinkro mehanizmom za podešavanje nagiba naslona i visine sjedišta.

Transparency International u BIH uputio je prijavu Agenciji za javne nabavke zbog nepravilne primjene Zakona o javnim nabavkama.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03