Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Armani Trade redovni akcijski katalog 31.05.-13.06.2019.

Armani akcije_nez_konkurencije

Dva franjevačka kandidata jučer u Osovi položili vječne zavjete

bato zavjet_01

Jučer su u župi Osova dvojica franjevačkih kandidata, fra Stjepan Antolović iz Lupoglava, osovska župa i fra Stjepan Lukašević iz župe Brestovsko položili svoje svečane, doživotne zavjete i postati punopravni članovi provincije Bosne Srebrene.

Svečanu svetu misu u 11:00 sati predvodio je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić uz koncelebraciju desetak svećenika a misu su pjevanjem uljepšali bogoslovi Franjevačke teologije u Sarajevu.

Tijekom svoje propovijedi provincijal fra Jozo dotaknuo se našeg načina života danas kazavši da svi stalno nekud žurimo, da nemam vrmena za ljude oko sebe, da se zaustavimo, kažemo koju lijepu riječ nego jurimo a ni sami ne znamo kuda. Kao primjer kakao treba živjeti izdvojio je slavljenike. Kazao da svi mi imamo svoje uzore još dok smo mali pa sve dok odrastamo te naglasio da su ovi mladi ljudi, dva fra Stjepana, našli svoju uzor u svetom Franji Asiškom. Oni su odlučili slijediti njegov put a provincijal im poželio sreću i da budu ustrajni u toj nakani.

Nakon propovijedi kandidati su položili svoje zavjete izgovorivši ih glasno pred cijelom zajednicom te ležeći ispred oltara dok su se molile litanije. Svoje zavjete su predali provincijalu fra Jozi Marinčiću a on ih je u ime provincije prihvatio. Nakon što su položili zavjete svi svećenici, na čelu s provincijalom, osobno su čestitali novoj braći franjevcima. U ime kandidata, fra Stjepan Antolović se također kratko obratio iskazavši svoje zahvale svima, roditeljima, profesorima, odgojiteljima i braći svećanicima naglasivši koliko su svi oni pomogli da on i drugi fra Stjepan danas budu tu gdje jesute se potom nastavilo slavljenje svete mise. Svi koji su nazočili misi, po okončanju, mogli su čestita dvojici fra Stjepana te zaigrati kolo uz šargiju i violinu.


RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03