Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

U Vinariji Povratak održana proslava berbe grožđa

m DSC_0480

Pod sloganom "Vinogorje u srcu Bosne" u subotu 15. rujna 2018., treću godinu za redom, u Vinariji Povratak je održana proslava berbe grožđa. Više od 500 gostiju nazočilo je slavlju kojim je obilježena ovogodišnja uspješna vinogradarska sezona, a uzimajući u obzir za vinogradare nepovoljne vremenske prilike koje su tijekom ljeta vladale, sezona se može smatrati i iznimno uspješnom.

 

Domaćin proslave, Vinarija Povratak, osigurala je prigodnu zakusku uz vina iz svoje ponude a vlasnik vinarije Vinko Zovko pozdravio je okupljene i uz nekoliko uvodnih riječi osvrnuo se na ovogodišnju sezonu i probleme koji su vinogradare pratili kroz njen veći dio. Nekoliko riječi je kazao i o nastavku gradnje objekta vinarije u Milišiću gdje su uz brojne teškoće u proteklom periodu, radovi krenuli i u boljem smjeru. Poseban naglasak stavio je na ovogodišnju berbu Istarske Malvazije, prvu u povijesti Žepča, i na rezultate vinogradara Josipa Šumića koji je u svom vinogradu starom svega 3 godine, površine pola hektara, (5 dunuma) ubrao 8,5 tona grožđa sorte Istarska Malvazija. Okupljene je pozvao da se uključe u projekt vinogradarstva i da svoju zemlju, koja sve više zarasta u korov, zasade vinovom lozom.

„Nikad se neću umoriti pozivati vas da se okrenete vinogradarstvu i da svoju zemlju stavite u funkciju i za slijedeće generacije, da zemlju koja nam zarasta očistimo, da je stavimo u funkciju i osiguramo lakšu budućnost naraštajima koji dolaze. Ovo što sada mi radimo je za opće dobro naše djece i da jednom kad stasaju mogu ovdje radit, ostat i opstat,“ kazao je Zovko.

Vinarija je uručila i nagradu za najbolji vinograd Anti Tadiću – Antuni iz Milišića čiji je vinograd zaista u baspijekornom stanju i slike kojeg su danas postale svojevrsni zaštitni znak žepačkih vinograda i „Vinogorja u srcu Bosne“, kako to u vinariji vole naglasiti. Anto je podigao vinograd a s obzirom da je u godinama i narušenog zdravlja, brigu o vinogradu vodi sin Marinko.

Osvrt na dosadašnji tijek berbe za Radiopostaju Žepče dao je argonom Vinarije Povratak Josip Antunović. Prema njegovim riječima, do sada je berba obavljena na oko 10 hektara vinograda i obrane su uglavnom bijele sorte grožđa. Vinarija je do sada preradila više od 32 tone uroda. Berba se nastavlja naredni tjedan i procjenjuje se da će ukupne količine preći 60 tona grožđa a  trajat će do kraja rujna.

Ubrane plodove, radnike koji se brinu o urodu kao i servirani objed blagoslovio je velečasni Josip Jelić, a za dobru zabavu na proslavi su se pobrinule izvorne skupine Braća Geljić, Kiki i Matej te žepački glazbenik Josip Tirić.

Više o svemu možete poslušati u programu Radiopostaje Žepče u ponedjeljak u 9:00 sati.

Postaja.ba (A.J.)

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03