mato zovko_zlatko_jelic

U četvrtak 06. rujna 2018. godine načelnik općine Žepče Mato Zovko i ministar za privredu Zeničko dobojskog kantona Zlatko Jelić potpisali su Ugovor o reguliranju međusobnih obaveza i načina realiziranja odobrenih sredstava za izgradnju Industrijske zone Polja „Izgradnja javne rasvjete i dijela kolektora za oborinsku vodu“. Za realiziranje navedenog projekta Vlada Kantona odobrila je financijska sredstva u iznosu od 101.800,00 KM.

Općinski načelnik je naveo kako općina Žepče konstantno ulaže u svoje poslovne i industrijske zone, te da je iznimno zadovoljan što će industrijska zona Polja dobiti potrebnu rasvjetu, a poduzetnici bolje uvjete za rad. Osvrnuo se i na ugovor potpisan dan ranije na osnovu kojega će biti riješeno pitanje asfaltiranje ceste kroz istu.

Dana ranije, 05.rujna 2018.godine, načelnik Zovko potpisao je ugovora s federalnim ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Amirom Zukićem kojim je Vlada FBiH u okviru projekta izgradnje poduzetničkih zona Općini Žepče odobrila sredstva u iznosu od 150.569,11 KM i to za projekt „Industrijska zona Polja Žepče - Projekt prometnice“, koja će se uložiti u asfaltiranje prometnih komunikacija u Poslovnoj zoni Polja. U financiranju projekta odobrenim sredstvima Vlada FBiH sudjeluje u omjeru od 70%, dok će preostalih 30 % osigurati Općina Žepče. Na navedeni natječaj Vlade prijavilo se 40 općina a projekti iz 20 općina će biti financirano sredstvima Vlade, među kojima je i projekt Općine Žepče..

Dodjela navedenih sredstava za cilj ima izgradnju poduzetničke infrastrukture, koja je važan element razvoja lokalnih zajednica. Ministar Zukić očekuje da će pozitivni efekti na području 20 općina biti ogledani u zapošljavanju oko 900 osoba.

Realizacijom potpisnih ugovorima doprinijet će se izgradnji nove i unaprjeđenje postojeće infrastrukture u okviru poslovnih zona u Federaciji BiH, odnosno u Poslovnoj zoni Polja u Žepču, što je preduvjet za ekonomski rast i zapošljavanje.

Izvor:Općina Žepče