Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Armani Trade redovni akcijski katalog 31.05.-13.06.2019.

Armani akcije_nez_konkurencije

Nakon preuređenja u Žepču ponovo otvorena spomen soba poginulim pripadnicima HVO-a

m DSC02978

U Žepču je danas u prostorijama Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu nakon opsežnog preuređenja ponovo otvorena spomen soba u znak sjećanja na 408 pripadnika HVO-a iz Žepča koji su poginuli u domovinskom ratu. U nazočnosti članova udruge, predstavnika političkog života s područja općine, predstavnika općinskih javnih ustanova te federalnog ministra Josipa Martića, prostorije je blagoslovio velečasni Predrag Stojčević, žepački župnik.

 

Nazočne je pozdravio i kazao nekoliko riječi o ideji i samoj realizaciji uređenja spomen sobe predsjednik Koordinacije udruga poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Zeničko dobojske županije Drago Pranjić.

Zahvalio je institucijama koje su, uz Koordinaciju, financirale uređenje spomen sobe. Kantonalno ministarstvo za pitanja branitelja izdvojilo je maksimalan novčani iznos koji se može dodijeliti za ovakve namjene, a ostatak sredstava za dovršetak planiranih radova osigurao je općinski načelnik Mato Zovko te županijska koordinacija udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Pranjić je naglasio kako je plan da se u narednom periodu u dogovoru sa žepačkim školama u spomen sobi povremeni održavaju satovi povijesti kako bi se i mlađi naraštaji upoznali s događanjima iz bliske prošlosti i da se u ostalim općinama koje okuplja koordinacija urede slične prostorije.

Predsjednik Udruge poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Žepče Marko Petrović je također uz prigodne zahvalnice još jednom izrazio zahvalnost za pomoć koju su pružili pri uređenju spomen sobe općinskom načelniku Mati Zovki, naredniku Marku Brkiću iz Topničke bojne 5. pješačke brigade OS BiH koja je donirala određene vojne i muzejske predmeta te Robertu Lovriću, predstavniku tvrtke za fizičku zaštitu koja je donirala video nadzor za prostorije. Zahvalnica kantonalnom ministru za pitanja branitelja Fahrudinu Čolakoviću bit će uručena naknadno.

Za posjetitelje je spomen soba otvorena utorkom i petkom od 8:00 do 13:00 sati.

Postaja.ba (A.J.)

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03