Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Akcijski katalog Armani centra Žepče - Akcije bez konkurencije

Sutra počinju Osovske zornice, izmijenjen režim prometa za Veliku Gospu

osova crkva_20180801

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo u Osovi prema već dugogodišnjoj tradiciji za patron se priprema na jedinstven način. Od blagdana Gospe od Anđela pa do Velike Gospe u župi su održavaju mise zornice u 6:00, a već od 5:00 sati vjernici u molitvi obilaze oko crkve i obavljaju svoje zavjete. Na ove pobožnosti dolazi kroz dvanaest jutara veliki broj vjernika iz župe Osova i okolnih župa. Brojni su oni koji i iz udaljenijih krajeva dolaze u Osovu pješice, a neki i bosi.

U nedjeljnoj emisiji Mir s tobom na valovima Radiopostaje Žepče fra Antun Perković, osovski župnik, je kazao; „Blagdanom Gospe od Anđela ili Porcijunkulom, 2. kolovoza, što je naš drugi patron, započinjemo našu bližu pripremu za patron. Svete mise na Porcijunkulu, 2.8., su u 8:00 i 11:00 sati.

Za patron Veliku Gospu pripremamo se poznatim osovskim zornicama od 3. do 14.8. osim nedjelja. Već od pet ujutro počinju pobožnosti, sveta ispovijed i misa u 6:00 sati.

Sama proslava Velike Gospe započet će 14. kolovoza misom uočnicom u 19:00 sati a potom slijedi procesija s Gospinim kipom oko crkve. Na sam dan patrona, 15.8. misa za domaćice je u 7:00 sati, zatim rana sveta misa u 8:00 i svečana pučka misa u 11:00 sati.“

S obzirom da veliki broj vjernika na Veliku Gospu hodočasti u Osovu, promet cestom od tunela Karaula do osovske crkve i dalje kroz Lupoglav prema Radovlju bit će moguć samo u jednom smjeru i to smjerom od tunela prema Radovlju, obrnutim smjerom od dosadašnjeg.

Od 9:00 sati 15. kolovoza promet prema osovskoj crkvi bit će usmjeren cestom od tunela prema crkvi i odlazak od crkve kroz Lupoglav i Radovlje prema Žepču. Župnik naglašava kako je ovo u odnosu na ranije godine izmijenjeni pravac kretanja i moli vjernike koji dolaze automobilima da poštuju ovu regulaciju prometa kako bi se izbjegle nepotrebne gužve. Dakle, do crkve će se moći doći jedino iz pravca tunela Karaula a odlazak prema Žepču je pravcem Lupoglav, Radovlje.

Također župnik je zamolio i svoje župljane da ustupe svoja dvorišta i njive u blizini crkve za parkiranje te je zamolio one koji to mogu da dođu pješice. Iako se očekuje toplo vrijeme, župnik zamoljava za odijevanje prikladno misnim slavlju.

„Sve vas pozivam da dođete u našu dobrim dijelom obnovljenu crkvu, našu ljepoticu, crkvu Gospe Osovske“, zaključio je.

Također nas je obavijestio da je u blizini osovske crkve pronađen fotoaparat i da se pretpostavlja da su ga zaboravili hodočasnici iz Zadra koji su u nedjelju posjetili osovsku crkvi. Vlasnik se za preuzimanje aparata može javiti u župni ured u Osovi.

Postaja.ba (A.J.)

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03