Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Akcijski katalog Armani centra Žepče - Akcije bez konkurencije

Žepački malinari ne znaju ni kada, ni koliko ni hoće li uopće biti isplaćeni za svoje maline

barbaric maline_anslovna

Svjedoci smo velikih problema koje imaju malinari u BiH pa tako i u općini Žepče no problemi ove godine su puno veći nego prethodnih godina.

Po riječima Martina Barbarića, predsjednika udruge Žitoplod Žepče, žepački malinari su bili primorani potpisati ugovore u kojima nije bila određeni ni akontna ni konačna cijena malini a ne postoji naveden ni rok isplate. Barbarić je naveo da je određena količina maline već preuzeta od strane hladnjačara ali o plaćanju istih još uvijek nema ni naznaka. On također ističe i da su ove godine otkupljivači bili izrazito neorganizirani u svakom smislu, prvenstveno ograničavanju broja gajbi a i one dostavljene su bile higijenski neuvjetne. Ono što Barbarić posebno naglašava jest da su unatoč kiši i hladnijem vremenu, maline ove godine veoma dobre kvalitete. Mnogi malinari su, po riječima Barbarića, veliki dio svojih plodova iskoristili u druge svrhe. Naime zbog ne otkupljivanja pristiglih količina maline, malinari su bili prisiljeni od svojih malina praviti džemove, likere, rakiju i slično te stoga predsjednik Žitoploda apelira na općinsku vlast da im na neki način omogući plasirati svoje proizvode na tržište.

Kao moguće rješenje Barbarić navodi izgradnju hladnjače i otkupne stanice u prostoru Nove trgovine te apelira na općinske i druge strukture, da pomognu malinarima pri rješavanju ključnih problema za uzgoj maline. Više o onome o čemu je govorio Martin Barbarić, predsjednik udruženja Žitoplod Žepče poslušajte na linku ispod:

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03