Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Akcijski katalog Armani centra Žepče za ožujak - Akcije bez konkurencije

Proslavljen sveti Anto, patron župe Žepče

m DSC02644

Danas je blagdan svetog Ante Padovanskog a svečanom svetom misom u 11:00 sati započela je i proslava patrona župe svetog Ante u Žepču.

Žepački župnik, don Predrag Stojčević, uvodno je pozdravio sve nazočne vjernike te zamolio vojnog biskupa Tomu Vukšića da predvodi misno slavlje.

Biskup Vukšić je na samom početku svoje propovijedi kazao da nas je sveti Anto okupio danas u Žepču te da se oko svetaca, pa tako i ovog sveca, okupljamo iz dva razloga. Prvi razlog je da se preporučimo njihovu zagovoru a drugi da slijedimo njihov primjer. "Sveti Anto je svetac kojemu se najčešće preporučujemo i tražimo njegov zagovor i trebali bismo se truditi da nam svakidašnji život sliči životu svetog Ante", kazao je biskup. On se zapitao i što je to iz Antina života aktualno da se može primijeniti i danas te dao i odgovor. U usporedbi s vremenom kad je živio i djelovao sveti Anto pa do danas nisu se promijenile kršćanske vrijednosti. I danas treba nasljedovatelja svetog Ante jer je on svojim primjerom pokazivao koliko je bitan čovjek, pošten rad, moralne i ljudske vrijednosti, kazao je biskup. Biskup je također naglasio da je danas čovjek obezvrijeđen a ne smije biti jer smo svi stvoreni na sliku Božju a to je ono što je sveti Anto znao i živio te pokazivao svojim primjerom, naglasio je biskup. Uz želju da nas zagovor ovog velikog sveca prati u životu, biskup je završio propovijed te nastavio slaviti svetu misu koju je pjevanjem uljepšao župni zbor pod vodstvom sestre Slavice Tubak.

Nakon završetka svete mise žepački župnik se zahvalio vjernicima na pobožnom sudjelovanju i lijepoj proslavi te predvoditelju misnog slavlja, biskupu Vukšiću na upućenim riječima i tumačenju lika svetog Ante. Župnik je potom čestitao svim svojim vjernicima patron te imendan svima koji nose ime ovog sveca a čestitkama se pridružio i predvoditelj misnog slavlja prije završnog blagoslova.

Osim svečane svete mise u 11:00 sati danas su slavljene i mise u 7:00 i 9:00 sati. Blagoslov djece i ljiljana bio je pod misom u 9:00 sati a misu je predvodio provincijal Bosne srebrene far Jozo Marinčić.


RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03