Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Armani centar Žepče - akcije bez konkurencije!

Općina Žepče dobila 450.000,00 KM bespovratnih sredstava za proširenje gradskog vodovoda

bespovratna sredstva_2018

Načelnici 13 općina i gradonačelnici pet gradova u Bosni i Hercegovini danas su potpisali sporazume o dodjeli bespovratnih sredstava za partnerske jedinice lokalne samouprave uključene u Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), a radi se o iznosu od 4,5 milijuna KM za prvu godinu projekta, prenosi Večernji list BiH.

Taj iznos osigurala je Vlada Švicarske kroz MEG projekt, koji provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), dok su se partnerske općine i gradovi obvezali da će također osigurati iznose iz vlastitih izvora financiranja.

Sredstva će biti iskorištena za obnovu infrastrukture kao što je vodovodna mreža, zatim smanjenje gubitaka vode i sanaciju kanalizacijske mreže te ulaganje u poslovno okruženje, podršku poduzetništvu, poticajima i zapošljavanju.

U općini Žepče grant sredstva poslužit će za proširenje gradskog vodovoda na šire područje općine, automatizaciju postojećeg prečistača pitke vode te za rješavanja jednog od najtežih problema s vodom, a radi se o MZ Vinište. Načelnik ove općine Mato Zovko prezicirao je da se radi o iznosu od 450.000 KM, od čega je otprilike polovicu financirala Vlada Švicarske, a drugu polovicu osigurala općina.

Veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer pojasnila je da će Vlada njezine zemlje tijekom naredne četiri godine, koliko će trajati projekt, donirati ukupan iznos od 20 milijuna KM, dok će općine i gradovi izdvojiti iznos od oko 6,5 milijuna KM. Načelnicima općina i gradonačelnicima poručila je da su sada općine konkurentne jedne drugima te da moraju učiniti sve da svoje lokalne samouprave učine što atraktivnijim. Rezidentna koordinatorica UN-a i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu je kazala da će zahvaljujući tom projektu otprilike 4.000 domaćinstava prvi put biti spojeno na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu. To znači da će ukupno, u okviru projekta, otprilike 71.000 građana osjetiti poboljšanja u tom pogledu. Navela je da će biti podržani i projekti u okviru šeme poticaja koji se odnose na lokalni ekonomski razvoj, a radi se o podršci 115 start-up poduzeća i malih poduzetnika, ali i da će se raditi i na poboljšanju kapaciteta lokalnih vlasti, zdravstvenih usluga i čišćem okolišu.

Posebno je naglasila da MEG projekt nije kratkoročna inicijativa već dugoročni poduhvat.

Sporazume su potpisali načelnici: Bosanske Krupe, Gračanice, Gradčca, Gradiške, Kalesije, Kostajnice, Kozarske Dubice, Prnjavora, Sanskog Mostar, Teslića, Tešnja i Žepča te gradonačelnici: Bihaća, Cazina, Doboja, Prijedora i Tuzle.

 

Vecernji.ba

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03