Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Akcijski katalog Armani centra Žepče za ožujak - Akcije bez konkurencije

Odblokirana cesta M – 17 u Donjoj Golubinji kod Žepča i na petlji Blatuša u Zenici

hifa-blokada

Jučer su u FBiH demobilizirani borci blokirali veliki broj prometnica a između ostalih i M-17 u Donjoj Golubinji kod Žepča i na petlji Blatuša u Zenici.

Borci koji su prosvjedovali u Žepču nakon 16 sati blokade jutros oko 3 sata, nakon razgovora s policijom, deblokirali su magistralnu cestu M-17, a deblokada je tri sata poslije nastupila i na Blatuškoj petlji u Zenici. Borci su istaknuli kako ih je policija upoznala da je deblokirana cesta i kod Žepča te da će morati iskoristiti zakonske ovlasti, ako sami ne odblokiraju cestu, zbog čega se oko 150 boraca samovoljno povuklo s ceste. Ova informacija za Klix.ba je potvrđena iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a dežurni operativni je rekao da je magistralna cesta M-17 Zenica - Doboj trenutno prohodna.

Treba naglasiti i da su brojni građani duže od 15 sati bili blokirani u kolonama nakon što su bivši borci od jučer blokirali neke od ključnih raskrižja u FBiH, kako bi od vlasti tražili usvajanje zakona o reguliranju boračkog statusa, borački dodatak i jedinstveni registar boraca.

Sinoć je premijer FBiH Fadil Novalić održao i press konferenciju s resornim ministrom Salkom Bukvarevićem, poručivši da Vlada FBiH nema novac da udovolji zahtjevima boraca te da građani u FBiH ne smiju zbog toga ispaštati.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03