Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Armani centar Žepče - akcije bez konkurencije!

Održane sjednice Predsjedništva HNS-a i HDZ-a: Promjenom Izbornog zakona do institucionalne jednakopravnosti Hrvata u BiH

hdz-predsjednistvo

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je u ponedjeljak u Mostaru sjednicu na kojoj je, uz ostalo, bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji te analizirano trenutno stanje na svim razinama vlasti.

Najviše vremena posvećeno je razgovoru i aktivnostima oko izbornog procesa. Razgovarano je i o mogućem zajedničkom izlasku stranaka članica HNS-a na predstojeće izbore u BiH, s tim da je napomenuto, kako se dijalog oko nastupa nastavlja, javlja Fena a prenosi Dnevnik.ba

Predsjedništvo je još jednom potvrdilo svoju ranije donesenu odluku, da se mora doći do kompromisa, kako bi se Izborni zakon izmijenio, sukladno odluci Ustavnog suda. Predsjedništvo HNS-a je čvrstog uvjerenja kako dužnosnici tog sabora, unatoč raznim krizama na aktualnoj političkoj sceni, trebaju nastaviti dosljednu politiku oko promjena Izbornog zakona.

"Promjenom Izbornog zakona ostvarila bi se institucionalna jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, što je minimum ispod kojeg dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i stranke okupljene oko njega, neće pristati", ističe se u priopćenju HNS-a BiH.

Na sjednici je također dogovorena i Koordinacija unutar HNS-a.

PREDSJEDNIŠTVO HDZ BiH: U narednom razdoblju doći će do izmjena i dopuna Izbornog zakona

Prije sjednice Predsjedništva HNS BiH u Mostaru je u ponedjeljak zasjedalo je Predsjedništvo HDZ-a BiH. Na sjednici je analiziran rad u 2017. godinu te plan za 2018. godinu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Plan rada stranke za tekuću godinu prezentirali su voditelji organizacijskih cjelina HDZ-a BiH i to: Mladeži, Zajednice žena, Kluba utemeljitelja, Političke akademije te Odbor za branitelje. Također, na sjednici je utvrđen i kalendar aktivnosti za 2018. godinu. Zaključeno je kako će se kroz stranačku infrastrukturu, svi planovi ugraditi u zajednički plan izbornih aktivnosti, odnosno plan za izbornu kampanju, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

Na sjednici je urađen presjek političkog stanja, te je razgovarano o pripremama za predizborne aktivnosti, s ciljem skretanja pozornosti na važnost izmjena i dopuna Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda u BiH, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, da konstitutivnost zaživi sukladno odlukama Ustavnog suda i da se Bosna i Hercegovina napokon okrene europskoj budućnosti.

Predsjedništvo HDZ BiH je i na danas održanoj sjednici potvrdilo uvjerenje kako će u narednom razdoblju doći do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Na sjednici je zaključeno kako će se u narednom razdoblju voditi razgovori s predsjednicima stranaka u BiH vezani za aktualnu političku situaciju.

Izvor: HMS

RPŽ UŽIVO

reklama-postaja03

GIF-e1