Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

sloga

Armani centar Žepče - akcije bez konkurencije!

Fondacija FONSS upriličila susret s novim stipendistima za 2017/2018

Stipendisti FONSS-a_2017-18_zajedno

U subotu, 2. prosinca 2017., po trinaesti puta za redom je Fondacija za stipendiranje studenata (FONSS) iz Sarajeva svečanim činom potpisivanja podijelila stipendije za akademsku 2017/2018. godinu. Stipendiju je dobilo dvadeset i devet a potporu devet djevojaka i mladića. Susret se odvijao u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

Susret je počeo u 9:00 sati edukacijom o pravima i zaštiti djece te brizi za mlade. Nakon stanke, u pola dvanaest je slavljena sveta misa. Euharistiju je predslavio vlč. Ilija Orkić uz suslavlje dr. Maršića i vlč. Miroslava Ćavara. U propovijedi je bilo riječi o pripravi za došašće, potrebi marljivog učenja i ozbiljnog pripremanja za život. „Nadam se da će mnogi od vas kroz studij još više zavoljeti domovinu Bosnu i Hercegovinu te čvršće prioniti na izgradnji i poboljšanju života ovdje. Vjerujem da vam studije nije tek priprema za odlazak u bogate zemlje zapadne Europe... Na početku došašća potpisujete Ugovor o stipendiranju. Zajedno započinjemo nešto novo. Krivo je reći: Imam pravo na stipendiju! Imaš pravo na ono što si zaslužio: zasluženu plaću, zasluženu kaznu, zasluženu mirovinu, zasluženo povjerenje! Ovdje je riječ o prilici, pružanju povjerenja, daru. Bog u tebe vjeruje, daje novu priliku. Pokazuje prečac! Daje ti se džoker! Uzdajući se u Božju pomoć i tvoju marljivost zajedno hodamo! Daje ti se vjetar u leđa. Jedan profesor je nama studentima znao reći: fakultet neće završiti samo onaj koji odustane ili ga zgazi tramvaj! Valjda vas neće pregaziti tramvaj, a za ispite je potrebno uzeti vrijeme i zbiljski se truditi, kako bi postali časni ljudi i dobri kršćani...“- naglasio je propovijednik.

U trećem dijelu susreta, najprije je sve nazočne pozdravila gospođa Marijana Mikatek, zaposlenica NCM-a i koordinatorica ovog projekta. Ravnatelj vlč. dr. Šimo Maršić je sve pozdravio u ime Centra za mlade, koji je domaćin i nositelj ovog projekta za stipendiranje te ujedno logistika kroz cijelu godinu u radu FONSS-a. On je potakao mlade da se uključe kroz razne projekte koje Centar ima. A Centar djeluje već više od deset godina. Potako je mlade da dadnu najbolje od sebe i učine najbolje od svog života.

Potom su se svi stipendisti predstavili, naglasivši koju godinu već primaju stipedniju i gdje i što studiraju. O pravima i dužnostima stipendista govorili su vlč. Ilija Orkić i vlč. Miroslav Ćavar. Dužnost je korisnika stipendija marljivo učiti, polagati ispite na vrijeme, te mjesečno volontirati deset sati i dostaviti potvrdu o volontiranju. Oni su i pohvalili dosadašnje uredno slanje izvješće, s tim da treba poraditi na blagovremenom dostavljanju izvješća i potvrda.

Ovu prigodu je iskoristio gosp. Babić, kako bi dodijelio Priznanje NCM-u „Ivan Pavao II.“ i Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije za potporu u projektu „1000 Ivana“ i obaranje Guinniesovog rekorda – najviše osoba istog imena na jednom mjestu. Ovog ljeta se na Kupresu okupilo 2352 Ivana. Centar za mlade je poslavo volontere za ovaj susret a MCVN je medijski popratio događaj. U osvom obraćanju Babić je istakao da Bog daje svoju pomoć ako se ne bojimo izazova! „Nema predaje, a Bog daje snagu, prosvjetljenje i umnaža talente! Od stopedeset aplikacija, mogli smo izabriti tek trideset. Ne znači da drugi nisu u potrebi, nego jednostavno činimo ono što možemo i koliko možemo“ – rekao je Boris. Na kraju se pristupilo potpisivanju Ugovora, a predsjednik upravnog vijeća FONSS-a Boris Babić je svakom stipendisti ponaosob čestitao, zeželjevši puno uspjeha na obostranu radost.

FONSS postoji već trinaestu godinu, a ima za cilj pomagati talentiranim studentima slabijeg imovinskog stanja. Cilje je pomoći ostanak mladih Hrvata i katolika u Bosni i Hercegovini, kroz novčanu potporu olakšati im studij i nakon studija zajedno s njima pronalaziti radna mjesta. Do danas je dvjestotinjak mladih primilo stipendije, dok su neki kao stipendiju dobili smještaj u Domu „Ivan Merz“. Ovim Fondacija ujedno zahvaljuje svima koji pružaju podršku radu FONSS-a, stoji u dopisu FONSS-a.


napredak promet 2

gif reklama knjizara 2018

reklama-postaja03

duga radio_postaja.jpg