Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

sloga

Armani centar Žepče - akcije bez konkurencije!

Sklopljen prvi robot u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ u Žepču

242519Učenici Tehničko-obrtničke škole tijekom sekcijske nastave zajedno sa profesoricom Anitom Radoš uspješno su realizirali projekt sastavljanja robota. Projekt je pokrenut na inicijativu profesorice Radoš koja je zadužena za stručne predmete, a ponajviše iz područja automatike.

Učenici četvrtog razreda srednje škole smjera Tehničar za mehatroniku, Toni Karimović, Petar Jurić, Tomislav Barbarić, Martina-Magdalena Jukić te učenici trećih razreda iste škole, Renata Pavlović i Karlo Sinanović su preko Arduino programa učili o osnovama robotike kako bi uspješno sastavili robota. Svi dijelovi, kućišta robota sastavljeni su od trodimenzionalno ispisanih dijelova i izrađeni preko 3D printera. Dijelovi za robota učenici su nabavljali iz različitih izvora te prilagođavali ispisane dijelove kako bi robot bio funkcionalan. Robot preko ultrazvučnog senzora može uočavati i zaobilaziti prepreke, a preko ugrađenog zvučnika robot može prikazivati i „emocije“. Jedan od zanimljivih načina prikazivanja „emocija“ je programiranje robota da pleše uz taktove pjesme Michaela Jacksona „Smooth Criminal“.

Sekcija robotike ima i druge projekte kojima će razvijati sposobnosti i učenje o robotici. Za nastupajuće Božićne blagdane učenici planiraju realizirati ArduinoLight Show. Sekcija robotike Tehničko-obrtničke škole posebno je ponosna na činjenicu da dijelovi za sastavljanje robota nisu koštali više od 100 eura. Ravnatelj Tehničko-obrtničke škole Marinko Antolović istaknuo je kako je sa malim ulaganjem moguće postići zanimljiv način istraživanja i učenja programiranja koji mogu pomoći u poslovima za budućnost. Također je rekao da je potrebna samo dobra ideja za nove projekte kako bi se uvećalo zanimanje učenika za ovakve aktivnosti, a što je na dobar način iskoristila profesorica Anita Radoš.

 

 

Postaja.ba (M.T.)

napredak promet 2

gif reklama knjizara 2018

reklama-postaja03

duga radio_postaja.jpg