Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

sloga

Armani centar Žepče - akcije bez konkurencije!

Audio – Vinko Zovko o odronu na iskopu Vinarije Povratak u Lupoglavu

odron u_vinariji

Nakon kišnog perioda koji je bio zahvatio našu općinu pojavili su se i prvi problemi u vidu odrona i klizišta tako je na području iskopa Vinarije Povratak u Lupoglavu došlo do odrona lokalne ceste.

Tim povodom u našem studiju smo ugostili vlasnika Vinarije Vinka Zovku koji je kazao više o razlozima odrona te o daljnjem postupanju po pitanju istog. Prema njegovim riječima Povratak je krenuo s radovima tek nakon što su ispunjene sve zakonske odredbe i procedure. U svibnju je potpisna ugovor s nadzornim tijelom odnosno tvrtkom koja je obavljala stručno tehnički nadzor nad izvođenjem dogovorenih radova, Stilprojekt d.o.o. iz Zavidovića te je u lipnju potpisan ugovor s izvođačem radova Dobojputevima. Tijekom radova Povratak je primao izvješća da je sve uredno i da se radi po proceduri i po projektu međutim pokazalo se da to nije bilo točno jer se nakon prvih jačih kiša pojavio odron. Odmah po pojavi problema Vinarija Povratka kao pravni subjekt obavijestila je općinu Žepče i policiju da dođu na lice mjesta te da se odrede potrebne smjernice za daljnje aktivnosti. Na lice mjesta je u dva navrata izlazila i kantonalna inspekcija te je izvršeno sudsko vještačenje za utvrđivanje odgovornosti. Kantonalna inspekcija nije našla ni jedan propust i pogrešku od strane Vinarije Povratak kao investitora te je Vinarija oslobođena svake odgovornosti dok je nastavljena pravna procedura da bi se pokrenuo pravni postupak protiv nadzora i izvođača radova. Kantonalan inspekcija je kaznila izvođača radova s 3 novčane kazne kao i nadzor.

U pravcu rješavanja nastale situacije odrađen je projekt sanacije lokalne ceste koji je prihvaćen i dobiveno je odobrenje od inspekcije da se pristupi riješenju problema jer se prije odobrenja inspekcije nije smjelo ništa raditi te će u koliko to vrijeme bude dozvoljavalo, nastali problem biti brzo riješen. Razgovor s Vinkom Zovkom u cijelosti možete poslušati na linku ispod:

 


Postaja.ba (A.T.)

napredak promet 2

gif reklama knjizara 2018

reklama-postaja03

duga radio_postaja.jpg