Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

sloga

Armani centar Žepče - akcijski katalog za rujan 2018.

Od srijede obvezno korištenje zimske opreme: K-projekt nudi povoljno zimske gume uz besplatnu ugradnju.

k projekt_tehnicki

U periodu od 15. studenog  do 15. travnja naredne godine u BiH, kao i u drugim europskim zemljama, obavezno je korištenje zimske opreme na vozilima, bez obzira na vremenske prilike. U trgovini auto dijelovima tvrtke K-projekt d.o.o. koja se nalazi na poslovnom XP centru u Žepču u ponudi po iznimno niskim cijenama imaju veliki izbor zimskih guma renomiranih proizvođača od kojih izdvajamo Good year, Continental, Sava, Kelly i druge. Uz jako povoljne cijene, u K-projektu vrše besplatnu montažu i balansiranje kupljenih guma. Cijene ovise o marki i profilu guma a možete ih saznati na broj 032 884 040.

Također u K-projektovom servisu koji se nalazi na istoj lokaciji, možete i provjeriti koncentraciju rashladne tekućine u vašem vozilu, stanje akumulatora, izvršiti adekvatnu pripremu vozila za nastupajuće zimske uvjete kao i uraditi sve potrebne servise.

U BiH postoje dva zakonski važeća Pravilnika sa suprotnim odredbama o zimskoj opremi (Sl.glasnik BiH 13/07 i Sl.glasnik BiH 23/07). Sve dok se ne izvrši izmjena i usuglašavanje postojećih pravilnika, a prema uputi Ministarstva komunikacija i prometa BiH Sektora za transport, pod zimskom opremom podrazumijevaju se:

1. Pneumatici sa zimskim profilom na svim kotačima kod kojih je dubina gazećeg sloja minimalno 4mm, ili

2. Pneumatici sa ljetnim profilom  kod kojih je dubina gazećeg sloja minimalno 4mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonske kotače u slučaju zimskih uvjeta vožnje.

Dodatno za teretna vozila i autobuse u zimsku opremu ubraja se lopata i vreća pijeska.

Kontakt između puta i vozila ostvaruje se preko guma, odnosno na jednom relativno malom dijelu dodirne površine između gume i puta. Upravo ta kontaktna površina od presudne je važnosti za sigurnost upravljanja vozilom.

Odgovarajuće gume prva su stavka kojoj treba posvetiti pažnju. Kada temperatura padne ispod 7 stupnjeva elastičnost ljetne gume se gubi, one postaju prekrute pa je koeficijent prijanjanja znatno niži. Put kočenja postaje duži, a mogućnost upravljanja vozilom znatno lošija. Stoga ljetne gume zamijenite zimskim.

U Republici Hrvatskoj pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg spremnim za postavljanje na pogonske kotače.

Pod zimskom opremom autobusa podrazumijevaju se lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače, a autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima.

Kazna za nepoštivanje zakona je 300 kuna i isključenje iz prometa. Zabrana prometa na određenoj dionici, nastupa proglašenjem zimskih uvjeta (u skladu sa člankom 193. Zakona o sigurnosti prometa na cestama- NN 87/08) a odnosi se na vozila na motorni pogon koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretna vozila s priključnim vozilom. Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom (na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno) bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obavezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom ili da vozilom nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu. U suprotnom: vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna.

Izvor: BIHAMK

reklama-postaja03

gif reklama knjizara 2018

duga radio_postaja.jpg