Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Duga Radio_postaja

sloga

Akcijski katalog Armani centra Žepče za lipanj 2018.

Profesori i učenici KŠC-a Don Bosco Žepče uredili židovsko groblje

volonteri 2Neformalna skupina profesora i učenika iz KŠC Don Bosco u Žepču u okviru projekta Kamp „Learn to love“, realizirala je hvale vrijednu volontersku akciju uređenja židovskog groblja u Žepču u srijedu, 17. svibnja 2017. godine.

Projekt Kamp „Learn to love“  je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim odborom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.  Potporu u provedbi projekta pružile su Općina Žepče, RAŽ i KŠC Don Bosco Žepče. Glavni cilj projekta je povećati svijest i znanje mladih o različitim kulturama i religijama, te socijalnu uključenost marginalnih skupina kroz održavanje kampa „Learn to love“.

Konkretan zadatak volonterske akcije bio urediti i istaknuti značajan spomenik židovske kulture i tradicije iz 19. stoljeća, te povećati  socijalnu uključenost u društvo tradicionalno isključene židovske zajednice. Židovsko groblje u Žepču je iz 1890. godine i predstavlja značajan spomenik povijesti, kulture i tolerancije zajedničkog života u Žepču kroz stoljeća.  U provedbi akcije sudjelovalo je 40 mladih, uglavnom učenika KŠC Don Bosco predvođenih ravnateljem Tehničko – obrtničke škole, Marinkom Antunovićem i voditeljicom projekta Majom Stojanović, te profesorima Dariom Babićem, Katarinom  Bulajić, Marijom Kosić, Ivanom i Tanjom Tadić. U akciji čišćenja je sudjelovalo i  10 osoba koje su angažirani na uređenju grada u okviru projekta „ Za zajednicu radi - za obitelj zaradi“ čiji angažman se tijekom akcije pokazao izuzetno uspješnim.

Korov i šiblje u koje je groblje bilo gotovo u potpunosti zaraslo nije obeshrabrilo volontere u izvršenju zadatka. Zajedničkim snagama mladih i iskusnih radnika  očišćena su i od daljnjeg propadanja sačuvana 42 nadgrobna spomenika.

Do kraja provedbe projekta ostalo je još nekoliko aktivnosti. Svi sudionici današnje volonterske akcije sudjelovat će u  studijskom putovanju u okviru kojeg će  posjetit različite religijske objekte u Sarajevu i završnoj  kulturnoj manifestaciji „Jednaki u različitosti.“

Kako je groblje izgledalo prije i nakon završetka ove akcije pogledajte u foto galeriji ispod.

reklama-postaja03

Gamab