Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-500-077
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Duga Radio_postaja

sloga

Akcijski katalog Armani centra Žepče za lipanj 2018.

U okviru projekta "Jačanje uloga mjesnih zajednica" održan sastanak s načelnikom općine Žepče

mato 02_2

Jučer je u dvorani Općinskog vijeća u Žepču, u okviru projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH, održan sastanak s načelnikom općine Žepče, Matom Zovkom.

Sastanak s načelnikom je aktivnost koja se realizira u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" a koji je zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske, sprovodi ga UNDP. Na dnevnom redu sastanka bilo je pet točaka: Nova vizija MZ, sudjelovanje građana u planiranju i kreiranju općinskog budžeta, komunalne teme, odnosno privreda i razvoj MZ, rad s mladima, socijalno ugroženim i drugim kategorijama i zadnja tema bila je poboljšanje komunikacije s građanima.

Na sastanku su nazočili predstavnici UNDP, općinski načelnik, predsjedavajući OV, predstavnici općinskih službi te predsjednici i predstavnici mjesnih zajednica. Načelnik je zahvalio svima na odzivu, posebno predstavnicima Fondacije za razvoj i demokraciju naglašavajući kako ga raduje što je općina Žepče dio ovog projekta. U općini Žepče ima 48 mjesnih zajednica, koje kako je kazao načelnik ali i neki od predstavnika mjesnih zajednica, imaju dobru suradnju s općinskom vlašću. Petnaestak MZ ima svoje prostorije a veći dio koristi školske objekte za sastanke zborova građana. Najviše se raspravljalo o drugoj i trećoj točki dnevnog reda, formiranje općinskog budžeta kao i komunalnim temama gdje su sudionici rasprave također iznijeli pozitivna iskustva i naglasili koliko je bitno zalaganje i trud građana, kako bi imali bolji i kvalitetniji život, bolje ceste ,uličnu rasvjetu, kanalizaciju kao i druge projekte namijenjene mladima i socijalno ugroženim mještanima. Načelnik općine Mato Zovko je kazao kako ga uvijek raduju projekti koje građani samoinicijativno pokrenu i za koje prikupe sredstva a u takvim slučajevima nikada neće izostati pomoć općinskih službi i općinskog načelnika. To govori puno o njihovoj aktivnosti i sudjelovanju u radu MZ kao i poboljšanja i boljeg funkcioniranja života u njihovoj sredini.


Vesna Tadić

reklama-postaja03

Gamab