Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

Najvrjednije što Žepče ima

Žepče – "Stasaj generacijo, vjeruj svojim snovima, život, ljubav, dragi dom piši zlatnim snovima. Stasaj generacijo, Bosna ti u venama, ti si vazda svoj na svom, ponos među stijenama. Stasaj generacijo s plamenom u grudima i ostavi svijetli trag vremenu i ljudima," stihovi su pjesme koja je postala neslužbena himna KŠC–a Don Bosco iz Žepča, pjesme koja je i ove godina otvorila svečanu akademiju uz Dan škole.

Dan KŠC–a Don Bosco je svečano obilježen 30.siječnja. U okviru ove proslave u žepačkoj župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog održano je misno slavlje koje je predvodio pomoćni vrhbosanski biskup dr. Pero Sudar, promicatelj katoličkog školstva u BiH. Uz njega je koncelebriralo 14 svećenika, a crkva je bila ispunjena do zadnjeg mjesta.

Monsinjor Sudar je u svojoj homiliji posebno istaknuo dva božanska dara postavljena u život čovjeka: roditi i odgojiti. "Tek s čovjekom ovaj svijet dobiva svoj smisao. Tek kroz čovjeka Bog je dao značenje i vrijednost ovome svijetu. I to je lako shvatljivo. Što bi sve ovo bilo, od ljepote i od bogatstva ovog svijeta da nema čovjeka. Što bi sutra bilo, ne daj Bože, od Žepča da nema ljudi? Što bi bilo od prekrasnog KŠC–a da nema njegovih učenika i djelatnika. Apsolutna pustoš.

I ne zna se što je ljepše, ali i u isto vrijeme što je zahtjevnije: roditi ili odgojiti. Što vrijedi roditi čovjeka ako ne postanje čovjek? A što to znači biti čovjek? Čini se da svijet u kojemu živimo pomalo ne shvaća ili krivo poima i jednu i drugu od ovih nevjerojatnih sposobnosti čovjeka. Pa umjesto da gleda u ljepotu i bogatstvo života, prepao se života. Pa umjesto da se trudi oko odgoja, zanemario je odgoj. Samo nas božanska istina, ni jedna druga nije to kadra, može poučiti što to znači biti čovjek ili bez čega nema čovjeka", kazao je između ostalog biskup Sudar u svojoj homiliji.

Potom je održana i svečana akademija u velikom holu KŠC–a. Na samom početku sve je pozdravio ravnatelj Centra mr. don Tihomir Šutalo:

"Ovaj dan škole je protekao u znaku obitelji. Tu smo temu proširili ne samo na sam Dan škole, već na dva mjeseca. Željeli smo da naši učenici postanu što više svjesni, ne te riječi, nego te činjenice, te institucije na kojoj počiva sve. U adventu smo posjećivali naše obitelji, pred Božić slavili Svetu obitelj, prije tjedan dana održali okrugli stol s temom obitelji, potom svečanu sjednicu svih školskih odbora i djelatnika… Bili smo svi tu kao školska zajednica, školska obitelj", kazao je don Šutalo.

Ako ste željeli provesti vrijeme uz izvrstan kulturni sadržaj te večeri prigoda je bila na već spomenutoj akademiji. Svojim sadržajem, zanimljivošću i porukama upućenim kroz kratki i efektni igrokaz "Trnoružac" suvremenoj obradi bajke o Trnoružici koji se bavio temom ljudske pohlepe za novcem i vrijednostima prave ljubavi, nastupe glazbene skupine Dominiks koja je ovog siječnja nastupala na "Don Bosco festu" u Zagrebu te scensko–glazbeno–poetski recital "Buđenje" posvećen obitelji obilježen izvrsnim glazbeni nastupom kćerke i majke, Ane i Mare Boras uz pjesmu "Kad ljubav pobijedi", ova akademija je naišla na izvrstan prijem. Uz učenike, profesore i djelatnike iz samog centra na Danu škole su sudjelovali i predstavnici ostalih šest centara, brojni društveni uglednici Općine Žepče te veći broj roditelja i prijatelja ovog Centra.

U okviru Dana škole 23.siječnja je održan i okrugli stol "16 razmišljanja o obitelji" na kojemu je, uz ostale goste, sudjelovala i poznata hrvatska glazbenica Marija Husar.

Žepački KŠC je dobio ime po sv. Ivanu Boscu, svecu i osnivaču salezijanskog reda. Ove godine je po deveti put obilježen Dan škole. Dodajmo da su salezijanci u Žepče stigli 1995. godine. Danas KŠC Don Bosco pohađa 510 učenika, u njemu radi 60 djelatnika, ukupna površina na kojoj se prostire cijeli kompleks je 70.000 metara četvornih, a do sada izgrađeni prostor, uključujući i sportsku dvoranu koja je još u izgradnji, iznosi 15.000 metara četvornih.

Podsjetimo da se od prošle jeseni u KŠC–u odvija nastava na dislociranom studiju računalstva koji se nalazi u sklopu Fakulteta strojarstva i računalstva iz Mostara.

KŠC Don Bosco općenito se doživljava kao najvrjedniji projekt u novijoj žepačkoj povijesti: pokretač odgojnog, kulturnog i visokoškolskog života lokalne sredine.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03