Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

Potpuna financijska propast Federacije BiH

Mostar – Ako je suditi prema prvih 30 dana (ne)punjenja proračuna Federacije BiH, neće se biti potrebno posebno truditi s donošenjem bilo kakvih dodatnih političkih odluka za unutarnjim prestrukturiranjem države u nove jedinice. Dogodit će se financijska propast koja, u kombinaciji s očekivanim učincima svjetske krize, može ozbiljno destabilizirati sustav, piše Včernji list.

Naime, proračun Federacije se mjesečno punio najčešće između 1,5 i 2 milijuna konvertibilnih maraka dnevno, što sugerira da će na kraju mjeseca biti na raspolaganju tek nešto više od 50 milijuna maraka. Istodobno, samo obveze prema razvojačenim braniteljima iznose oko 30 milijuna maraka.

Iako prvi mjesec u godini uvijek rezultira slabijim punjenjem proračuna, ovaj podbačaj je najgori do sada, a u odnosu na prošlu godinu se dogodilo smanjenje između 20 i 30 %. Rezultat toga su i značajno slabiji prihodi koje Federacija dobiva raspodjelom od neizravnih poreza. To u prijevodu znači da Federacija neće biti u stanju izmirivati nešto manje od polovice svojih obveza, što predstavlja alarm za opću opasnost.

Unatoč tome što je Federalno ministarstvo financija i ranije upozoravalo na katastrofalne posljedice, Vlada, zakonodavna, ali ni cijela izvršna vlast nisu pokazali pretjeranu ozbiljnost u suočavanju s najtežom godinom u pogledu financijske krize, ali i s vrlo izvjesnom političkom nestabilnosti.

Stoga nisu pretjerano nategnute ni riječi prvog čovjeka SDA Sulejmana Tihića koji je nedavno na sastanku s američkim veleposlanicima rekao kako u Bosni i Hercegovini nije isključena ni opasnost od izbijanja novoga rata. Nestabilnost i socijalni nemiri već su na vratima.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03