Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Čović: Nuđeno mi je mjesto predsjedatelja VM-a, Lagumdžija mora napraviti korak unatrag

covic-avion%20rs.jpg

Mostar – Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je jučer za "Dnevni avaz" da mu je u proteklih mjesec dana iz krugova međunarodne zajednice dva puta nuđeno da upravo on bude predsjedatelj Vijeća ministara BiH i da je iz istih krugova dobio "mig" za svoju lobističku akciju radi uspostave državne vlasti.

Nije želio otkriti s kim je razgovarao. Nije protiv takvih ideja, ali "postoji veoma mnogo uvjeta za to".

- Ne pada mi na pamet da izigravam nešto u Vijeću ministara BiH bez jasne podrške. Ako svi podržavamo tu ideju, ako smo spremni napraviti jasan plan što ćemo raditi za naredne tri godine, onda sam to spreman uraditi. Nije bitno hoće li me podržati šest, osam ili deset stranaka, ali nema trikova. Ne želim biti alibi bilo kome. Ako to prihvatim, onda moram raditi 24 sata i zato tražim podršku svih. Kada je u pitanju formiranje vlasti, ja sam obećao da ću učiniti sve jer ne znam blefirati. Zato sam i krenuo u ovu priču - tvrdi Čović.

Ipak, misli da nema nikakvih šansi da bude na čelu državne vlade ako stranački čelnici ne približe svoje stavove. Nije siguran da se u vodećim strankama tako razmišlja jer "još ima mnogo nadmudrivanja". U tim okolnostima neće prihvatiti odgovornu poziciju.

Čović i Ljubić zakazali su za 5. rujna sastanak čelnika šest vodećih parlamentarnih stranaka. Sastanak bi trebao biti održan u Mostaru, a poziv je jučer upućen.

Kako bi sastanak bio uspješan, u međuvremenu želi stvoriti "prijateljsko ozračje koje nije bilo posljednjih mjeseci". Pojedini stranački predsjednici već su prihvatili Čovićev poziv, uključujući i predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika.

- Pojavila se jasna želja od svih da se sjedne i napravi izlaz iz ovog stanja. Dogovor o Vijeću ministara BiH bit će najteži problem jer jedni traže Ministarstvo vanjskih poslova, dugi ovo ili ono... - zaključuje Čović.

Čović je jučer popodne obavio telefonski razgovor s predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom. Dogovorili su da se susretnu nakon Bajrama i usuglase detalje šireg susreta. Čović i dalje smatra da Lagumdžija mora napraviti korak unatrag.

- Siguran sam da Lagumdžija mora preuzeti mnogo više odgovornosti kada je u pitanju BiH, osobito Federacija BiH. Izigravanje legitimne volje jednog naroda ne ide u prilog tome. Svi koji misle da nešto mogu parcijalno uraditi, ruše BiH. Neki će morati odustati od ideja pravljenja ovakve ili onakve države. Ona može biti samo multietnička država tri naroda i građana - kazao je Čović.

Čović je potvrdio da se u četvrtak susreo i s Dodikom. Sastanak je održan u Banjoj Luci i razgovaralo se o brojnim temama, uključujući i formiranje vlasti. Njih dvojica odranije imaju bliske stavove, koji su i ovog puta potvrđeni.

Neslužbeno, Dodik je najprije po Čovića poslao zrakoplov Vlade RS-a u Mostar, u četvrtak oko 10.30 sati. Prvi čovjek HDZ-a BiH navodno je čekao da Dodik, koji je nakratko prekinuo godišnji odmor, završi sastanak s ministrom vanjskih poslova RS-a Vukom Jeremićem, nakon čega su njih dvojica razgovarala. Potom, oko 17 sati, Vladin avion Čovića je vratio u Mostar.

RPŽ/DA/DB

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03