Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

BiH u iščekivanju presude Radovanu Karadžiću

radovan karadzic

Bh javnost, uoči izricanja presude ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću u četvrtak, je duboko podijeljena, a očekivani pravorijek Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) poslužio je kao povod za nova licitiranja o karakteru rata u Bosni i Hercegovini.

U sudnici će, tijekom izricanja presude 24. ožujka, među ostalima biti i predstavnici različitih udruga koje okupljaju žrtve rata iz BiH i članove obitelji ubijenih i nestalih.

- Očekujem da presuda bude najveća koju tribunal može izreći i da se Karadžiću presudi za genocid po svim točkama optužnice i za druge gradove, osim Srebrenice - kazala je Munira Subašić iz udruge Majke enklava Srebrenice i Žepe.

U Republici Srpskoj mediji već danima zasipaju publiku komentarima kojima se veliča Karadžića nazivajući ga isključivo prvim predsjednikom RS.

Sadašnji predsjednik tog entiteta Milorad Dodik prednjači u komentiranju očekivane haaške presude, a u nedjelju je na Palama otvorio studentski dom koji nosi ime sadašnjeg optuženika za najteže ratne zločine. Dodik je potvrdio kako je to uradio s jasnom nakanom da pošalje poruku svima koji optužuju Karadžića, kojeg je opisao isključivo kao borca za slobodu Srba.

Glavni tajnik Biskupske konferencije BiH monsinjor Ivo Tomašević upozorava kako je rat u BiH iz temelja preokrenuo vrijednosti, a tom pervertiranom sustavu svjedočimo i danas.

- Teritorij i vlast su postali važnijim od čovjeka. To se ne smije dogoditi i čovjek mora uvijek biti na prvom mjestu. On je važniji od svake politike, države i idelogije - ističe glavni tajnik BK BiH. Komentirati presudu Karadžiću prije njezina izricanja smatra nezahvalnim poslom, no ističe kako će, bez obzira na postojeće podjele, BiH kao cjelina morati dati odgovore o vlastitoj sudbini.

- BiH je cjelina u kojoj se svi moramo okrenuti budućnosti učeći od prošlosti i pri tom nazvati stvari pravim imenom - zaključio je Tomašević.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03