Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

U Maglaju održan stručni skup Biti bibliotekar - privilegija i obveza

bibliotekari u_maglaju

Udruženje bibliotekara ZDK u Maglaju je organiziralo stručni skup o temi Biti bibliotekar – privilegija i obveza. Bila je ovo prilika i da se na skroman način obilježi 58. rođendan maglajske gradske biblioteke. 

Bibliotekari iz Zavidovića, Kaknja i Vareša kroz svoja predavanja, koja su prezentirali kolegama posebno su podcrtali važnost knjižnica u osnovnim i srednjim školama. Bila je ovo prilika i da se razmjene iskustva u radu na nivou entiteta. - Školske biblioteke, generalno rečene, su zametene. Obično u njima rade nastavnici koji na taj način nadopunjuju normu, ali mi smo tu da im damo na važnosti - naglasila je Stojka Mijatović, predsjednica Udruženja bibliotekara RS.

Kako je naglasila mr. Nina Bunjevac-Salkić, predsjednica Udruženja bibliotekara ZDK i direktorica Opće biblioteke Maglaj, kroz organizirane seminare bibliotekari stečena znanja kroz praksu podijele s kolegama jer je jedan od ciljeva Udruženja stalna edukacija članova. – Pružit ćemo i podršku našim mladim kolegama diplomiranim bibliotekarima u izmjenama člana Zakona o bibliotekarskoj djelatnosti Federacije BiH gdje se treba reći da na mjestu bibliotekara trebaju raditi osobe koje su se za to i školovale - dodala je mr Bunjevac-Salkić.

Pored članova Udruženja bibliotekara ZDK, kojeg čine bibliotekari 11 javnih biblioteka, kao i bibliotekari koji su zaposleni u osnovnim i srednjim školama, obilježavanju još jednog značajnog jubileja za maglajsku biblioteku prisustvovali su brojni gosti, čelnici lokalne vlasti te Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport ZDK.

U povodu Dana biblioteke nagrađeni su i najaktivniji čitatelji u oba odjeljenja i to u Odjeljenju za djecu: Selma Ramović, Berin Gračić i Eldar Hasanić, a u Odjeljenju za odrasle Edina Međić, Dženana Hasičević i Lamija Fakić.

Izvor: maglaj.net

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03