Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

Održana sjednica Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije

vijece za_made_vrhbosne

U subotu, 16. siječnja 2016. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II održana je sjednica Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije.

Sjednicu je otvorio uzoriti kardinal Vinko Puljić, pozdravivši sve nazočne te poželjevši dobrodošlicu novim članovima Vijeća. U uvodnom govoru istaknuo je kako misao vodilja u ovoj godini milosrđa treba biti samilost i, prije svega, pozitivno djelovanje. Citirajući Martina Luthera, osudio je pasivnost i indiferentnost društva te pozvao da svatko, kao pojedinac, a onda i kao član svoje organizacije i zajednice doprinosi vođen milosrdnim nakanama.

Tajnik Vijeća za mlade i ravnatelj Nadbiskupijskog centara za pastoral mladih Ivan Pavao II, prof. dr. Šimo Maršić izrazio je zahvalnost na ukazanoj potpori i ohrabrenju. Istaknuo je kako Centar treba biti mjesto susreta i dom za sve članove Vijeća i njihove organizacije, te kako se raduje što je ova sjednica prvi put održana u novim prostorijama Centra koje uistinu imaju kapacitet za takvo nešto.

Na sjednici se nadalje razgovaralo o susretu s papom Franjom, koji se odigrao u lipnju prošle godine, povodom čega su vijećnici podijelili svoja najupečatljivija sjećanja koje nose od tog dana. U svim navedenim svjedočenjima prevladavale su poruke mira i zajedništva.

Ovom prilikom su objavljene i izmjene u članstvu Vijeća, razrješenje starih i imenovanje novih članova, te su predstavljene predstojeće aktivnosti. Prva nadolazeća aktivnost je II. Nacionalna konferencija o pastoralu mladih koja će se održati u Bijelom Polju kod Mostara, u prostorijama Školskih sestara franjevki od 5. do 7. veljače a nosit će naziv Izazov o(p)stati svoj na svome.

Još jedan važan događaj najavljen na Sjednici je i Svjetski dan mladih, koji će se ove godine održati u Krakowu, u Poljskoj, od 26. do 31. srpnja, čemu će prethoditi duhovna priprema za susret s Papom, od 20. do 25. srpnja.

Ovom prilikom predstavljen je i novootvoreni regionalni ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku. Ovaj projekt ima za cilj decentralizaciju Centra za mlade, kao i što uspješniju lokalnu realizaciju i implementaciju projekata, te predstavlja samo prvi korak u širenju djelovanja Centra. Shodno tomu, predviđeno je pokretanja čitavog niza regionalnih ureda širom BIH, u svrhu oživljavanja lokalnih zajednica te pružanja podrške mladima u svim dijelovima naše države.

U nastavku sjednice, predstavljen je projekt 72 sata bez kompromisa koji će se, nakon niza uspješno implementiranih akcija, realizirati i ove godine te Dekanatski put križa, u kojem svake godine sudjeluje sve veći broj župa.

Sjednica je okončana izrazima zahvalnosti na dosadašnjem radu i zalaganju te uzdanjem u odlučnu i još plodniju suradnju u budućnosti, potaknutu ohrabrenjem ostvarenim uspjesima, i u duhu Papinih riječi.

Poslije sjednice, članovi Vijeća za mlade, zajedno sa sudionicima i voditeljima projekta Mladi za mlade: formacija animatora te djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II slavili su sv. Misu u kapelici Centra, a potom je uslijedio obilazak prostorija nove zgrade Centra, koja će ubuduće stajati na raspolaganju vijećnicima i njihovim organizacijama.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03