Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Deseta obljetnica OS BiH

os bih

Dana 30. studenog 2015. proslavljena je deseta obljetnica postojanja Oružanih snaga BiH koje su tijekom ovog vremena pokazale kako mogu odgovoriti na brojne sigurnosne i druge izazove u BiH i svijetu promovirajući mir i brinući o sigurnosti. Istaknuto je ovo  u Domu Oružanih snaga BiH gdje su prezentirana dosadašnja postignuća OS BiH.

- Tijekom desetogodišnjeg perioda, OS BiH su stasale i postizale dobre rezultate, kazao je načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Anto Jeleč.

Čestitajući godišnjicu svim pripadnicima OS BiH, ministrica obrane BiH Marina Pendeš najavila je nove projekte koje će OS BiH provesti uz odobrena financijska sredstva.

- Očekujem od Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH da imaju razumijevanja na naš proračunski zahtjev jer mi planiramo projekte, mi smo opterećeni starom opremom, ali naši ljudi su pokazali da su i bez toga uvijek u mogućnosti biti rame uz rame sa svima. To su pokazali i tijekom poplava, na vježbama u BiH i Europi, u mirovnim misijama - kazala je Pendeš.

Desetu godišnjicu postojanja Oružanih snaga BiH obilježilo je i tragično stradanje dvojice vojnika OS BiH koji su ubijeni u blizini vojarne OS BiH u Rajlovcu. S tim u vezi, Pendeš je rekla kako će Ministarstvo odbrane BiH iznijeti prijedlog mjera protiv terorističkih prijetnji i napada.  

Oružane snage BiH, podsjetimo, osnovane su 2006. godine kao profesionalna vojna sila koju kontrolira i organizira BiH. Oružane snage BiH čine pripadnici tri konstitutivna naroda koji rade na osiguranju suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta BiH radi unapređenja ciljeva vanjske politike i zaštite građana BiH. Oružane snage BiH sudjeluju u civilno-vojnoj suradnji, u mirovnim misijama, organiziraju protuminske akcije i razminiranje, rade na rješavanju viškova naoružanja, municije i eksplozivnih sredstava.

Ova obljetnica proslavljena je i u Žepču, u vojarni Josip Karimović – Grabo. Topnička bojna 5. pješačke brigade OS BiH ima zapaženu ulogu u izvršavanju ranije spomenutih zadaća. Od svog osnutka, 26. travnja 2007. godine do danas bojna  doprinosi izgradnji i jačanju sustava potpunim i pravovremenim izvršenjem svih zadaća koje pred nju postavlja nadređeno zapovjedništvo. Nazočnima se obratio bojnik Vlado Bilić.

- Želim napomenuti da su sve naše zadaće realizirane kroz stalni proces transformacije OS BiH, koji se u ovoj postrojbi odvija vrlo uspješno. Trenutačno smo, kao i ostale postrojbe u OS u fazi pomlađivanja kolektiva kroz prijem mladih vojnika koje uspješno integriramo u sustav. Čini me ponosnim biti ispred stroja koji odiše profesionalnošću, koji u sebi sadrži iskustvo i mladost – rekao je bojnik Bilić.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03