Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.baSmanjena cijena vodnih usluga za gospodarske subjekte

 

vijece 2020Danas je održana prva sjednica Općinskog vijeća Žepče u ovoj godini, a vijećnici su raspravljali o deset točaka dnevnoga reda.

Prva točka se odnosila na Izvještaj o radu Općinskog vijeća za period od sedmog do dvanaestog mjeseca. U sastavu ove točke usvojen je  i zaključak  da krajem tekućeg mjeseca prestaje aktivnost Vijećničkog sata, a u cilju bolje komunikacije s građanima, vijećnici će posjećivati mjesne zajednice prema utvrđenom rasporedu. Druga točka dnevnoga reda, Prijedlog programa rada OV Žepče za 2020.godinu je predložena u formi gdje su u program rada vijeća za 2020. godinu uvrštena izvješća javnih ustanova i javnih poduzeća čiji je osnivač Općina Žepče.  Promjena u odnosu na prošlu godinu je u  jedinstvenom izvješću o radu škola  kojeg će raditi Služba za opću upravu i društvene djelatnosti zajedno s ravnateljima škola i savjetnicima za stručno- pedagoški nadzor.

Burnu raspravu izazvala je i peta točka dnevnoga reda, a odnosila se na Prijedlog odluke o utvrđivanju cijena vode po MEG projektu. Zaključak ove točke je smanjenje cijena vode za gospodarske subjekte, te će dosadašnja cijena od 2, 80 KM s PDV-om biti smanjena na 2, 40 KM s uračunatim PDV-om. Usvojen je i drugi prijedlog prema kojem će od sada troškove vodnih usluga snositi ravnopravno svi potrošači, neovisno o potrošnji. Protiv usvajanja ove točke dnevnog reda bili su vijećnici iz kluba SDP, koji se pribojavaju da bi u narednom periodu moglo doći do poskupljenja cijena vodnih usluga za kućanstva. Treća točka dnevnog reda odnosila se na informaciju o stanju sigurnosti na području općine, te su vijećnici postavili određena pitanja novoizabranom načelniku Policijske uprave Žepče Vinku Grliću, koji je sudjelovao u radu današnje sjednice. Tijekom rasprave je iznesen ključni problem, a vezan je za kadrovsku popunu Policijske uprave Žepče, kako je navedeno potrebno je 13 policijskih službenika u PU. Načelnik Grlić je kazao da bi uskoro trebao biti  raspisan natječaj  za sedam policijskih službenika i jedan natječaj za mlađeg inspektora, dok će se popunjavanje ostalih mjesta vršiti internim natječajima. Prezentirani su i podatci prema kojima je u protekloj godini smanjen broj prometnih nesreća, dok je broj kaznenih dijela koje se odnose na teške krađe povećan u odnosu na godinu ranije.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2