Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.baObitelj Miškić iz Gromilica krstila sedmo djete

 

krstenje 2020Uz biskupa koncelebrirali su vlč. Ilija Orkić, župnik uRadunicama te vlč. Ilija Miškić, brat oca male Katarine.

Na početku euharistije vlč. Orkić je pozdravio biskupa Peru, vjernike te roditelje Katu i Tomislava. "Okupljeni smo na svetoj euharistiji, naša mala zajednica postaje bogatija za još jedno dijete Božje te nas je pohodio biskup mons. Sudar, koji je doduše u mirovini, ali ne miruje", rekao je radunički župnik nabrajajući razloge za slavlje.

U propovijedi je biskup Sudar, osvrnuvši se na misna čitanja, naglasio kako je život dar od Boga te potom progovorio "kako svaki neprimjeren i nemaran odnos prema našem tijelu, dovodi do smrti, tako i naši grijesi dovode do smrti duše". "No, Bog nas ne napušta, on šalje Svoga Sina, kojeg proroci navještaju već u Starom zavjetu, a u Novom dolazi do ispunjenja Božjega plana za spasenje. U današnjem svijetu vlada strah od života, strah od obitelji i darivanja. Zbog toga kao katolici život moramo štiti i život moramo primiti. Na krštenju postajemo djeca Božja, ali po Duhu Svetom (Iv 1,33)", rekao je u svojoj propovijedi.

Kuma na krštenju bila je studentica Anamarija Matijević, a misno slavlje animirao je župni zbor.

Mala Katarina sedmo je dijete u obitelji Tomislava i Kate, a treća kćer u obitelji. Jedno vrijeme su živjeli u Americi, ali su se prije nekoliko godina odlučili vratiti u Bosnu i Hercegovinu, te ovdje živjeti, odgajati i podizati djecu. Osim župljana na misnom slavlju su pristigli i kumovi iz više mjesta iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Novi život svakako je uvijek razlog za radost, a kako je ovo prvo krštenje u posljednje dvije godine, onda je sreća u malenoj vjerničkoj zajednici puno veća.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2